Nieuw tuig kopen | Update 25-3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Onze Stiegel heeft het front range van Ruffwear. Ik ben er erg tevreden over omdat het hem als gegoten zit. Ik wilde graag een tuig dat breder is op de borst omdat hij een wat uitstekend borstbeen en diepe borst heeft. Verder heeft hij een langere rug dan de rest van zijn lijf zou doen vermoeden  Dit tuig zit voor hem perfect. Dat het niet verstelbaar is op de buik is voor hem geen probleem, de stelbanden om de hals geven de ruimte die hij nodig heeft.

 

Het is echt een kwestie van proberen. Wat voor de ene hond het ultieme tuig is, blijkt voor een ander een waar gedrocht.

 

Wat betreft snel droog zijn na zwemmen... Stiegel houdt (nog?) niet van zwemmen maar na een regenbui duurt het best wel even voor het droog is. Nu is de verwarming aan en droog ik het daar op.

Wat betreft de slijtage bij de bevestigingsring... hier geen problemen mee (ik heb er 2) maar gezien de service van Ruffwear (+ volgens mij is het al aangepast) zou ik het dáár niet om over laten gaan.

 

Succes met passen!

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Tukker; Bedankt voor de reactie! Penny heeft ook zo'n bouw dus ik denk dat het haar dan goed zit. Zij heeft ook een uitstekend borstbeen. Over dat droog zijn na het zwemmen zijn sowieso veel verschillende meningen, op de ene plek wordt er gezegt dat het zo droog is, op de andere plek zeggen ze dat het een tijdje duurt. Maar opzich is het geen probleem als het een tijdje nat blijft. Ik kan ook als ik in de zomer met Penny echt speciaal naar een plekje ga waar ze kan zwemmen het oude tuigje weer tijdelijk gebruiken.

Ik had al gelezen over de goede service van Ruffwear, daar maak ik me niet zo heel veel zorgen over, maar als ik hem via internet koop moet ik wel een veilige winkel vinden.
Super bedankt voor je reactie, dit maakt het kiezen een stuk makkelijker. Ik ben nogal onzeker met het kopen van dingen.

Ciska; ik ben ook erg benieuwd, vooral omdat mijn ouders best veel twijfelde. Maar als het goed is zijn ze het er nu volledig mee eens dat we dat tuig (of een ander tuig als deze niet goed zit) eind deze maand gaan kopen.

honden page profiel JetJet 3 doggies

honden foto van Jet

Hier ook erg tevreden over het ruffwear front tuigje. 

We hebben hiervoor diverse andere tuigen gehad waar ik allemaal niet tevreden over was (k9, tres ponti, hurtta)  ook hebben we heeeeeeel veel verschillende tuigjes in diverse dierenwinkels gepast. 

Vele tuigjes gingen zodra de hond iets aan de lijn trok,  toch scheef en gedraaid zitten. 

Heb het ruffweartuig uiteindelijk via internet besteld op goed geluk want hier in de buurt waren geen winkels waar we konden passen. 

Je kunt zowel de halsriem als de buikriem op de gewenste stand zetten, de sluitingen vallen in het tuig waardoor het niet op de huid van de hond irriteert, het materiaal is lekker zacht en comfortabel en als het nat wordt is het best snel weer droog. 

Het enige nadeel is wel dat het over de kop aan-en uitgetrokken moet worden,  en dat gaat bij onze hond soms wat stroever.. 

 

O ja ik heb bij actieve honden.  Com besteld,  deze had een goede terugstuur regeling en ik vond het een goede snelle service. 

 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reactie. Ik denk dat ik het gewoon moet doen. Penny's vorige tuigen gingen ook scheef zitten. Dat het over haar kop moet is trouwens niet zo'n probleem. Penny's kop is best smal. Bij het tuig wat ze nu heeft heb ik haar geleerd er in te stappen, bij dit tuig kan ik haar dan leren dat ze haar kop er door heen moet doen :-)

En bij die winkel had ik ook al iets besteld en daar was ik ook erg tevreden over. Ik had eerder wel een winkel gevonden zonder verzendkosten maar daar had ik ook wat minder goede dingen over gehoord. Als we hem bij actievehonden.com kopen, kopen we er gewoon een klein zakje pensstaafjes bij. Dan hebben we ook geen verzendkosten :-)

Had jij trouwens iets gemerkt van een maattabel die niet klopte? Daar las ik wat over.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa



ik ben er niet zo tevreden over, 9 dagen en toen was bijna de ring eraf gescheurd.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik had dat al gelezen, ook op een paar andere websites. Maar die fout schijnt weinig voor te komen en ik had gelezen dat Ruffwear dan een nieuw tuig stuurt of het geld terug stuurt. Aangezien ik denk dat dit tuig goed bij Penny past durf ik het wel aan. Ze kan wel trekken als ze uitvalt, maar dat valt bij mij (mijn moeder doet er niet echt wat aan) erg mee. Ze is ook maar 10 kilo.

Het viel me trouwens wel op dat het volgens beoordelingen vaker bij die kleur voorkomt. Wij kiezen het blauwe tuig (eigenlijk wil ik de roze, maar daar is mijn moeder het totaal niet mee eens).

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Ik had dat al gelezen, ook op een paar andere websites. Maar die fout schijnt weinig voor te komen en ik had gelezen dat Ruffwear dan een nieuw tuig stuurt of het geld terug stuurt. Aangezien ik denk dat dit tuig goed bij Penny past durf ik het wel aan. Ze kan wel trekken als ze uitvalt, maar dat valt bij mij (mijn moeder doet er niet echt wat aan) erg mee. Ze is ook maar 10 kilo.


Het viel me trouwens wel op dat het volgens beoordelingen vaker bij die kleur voorkomt. Wij kiezen het blauwe tuig (eigenlijk wil ik de roze, maar daar is mijn moeder het totaal niet mee eens). "

 



de mijne weegt inderdaad wel iets zwaarder.
en ja ik kon ook een nieuwe krijgen, maar vond en vind nog steeds belachelijk als ze weten dat er zo n fout in het product zit deze nog durven te verkopen.
pasvorm was ik wel zeer tevreden over

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik begrijp je wel. Ik ben nog even opzoek gegaan en er waren toch best wel veel mensen met dat probleem. Ik had ook een paar foto's gezien waarbij het zo erg was dat die ring er bijna af lag. Daardoor begin ik toch weer een beetje te twijfelen... Mij lijkt het echt een super tuig en ik durf het wel aan, alleen ik vind het toch een beetje eng. Mijn ouders zullen het ook niet zo fijn vinden dat dit kan. Maar het lijkt mij gewoon zo'n fijn tuig en goed tuig...

Een alternatief is het Hurtta active harness. Volgens mij heeft die dezelfde pasvorm? Misschien heeft iemand daar ook ervaringen mee? :-)


honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

De Hurtta active harness lijkt inderdaad erg veel op de front range van Ruffwear.

Nu nog een internet winkel die ze allebei verkoopt, allebei bestellen, passen en kiezen.  

 

Het lijkt me dat als de Ruffwear niet mooi zit de kans groot is dat de Hurrta dat ook niet doet.

 

Wat een klus hè om een goed, passend tuig te vinden!

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Het is inderdaad een hele klus om een goed tuig te vinden! Het is in dit geval toch wel heel erg fijn om op een hondenforum te zitten.

Ik weet dat als die van Ruffwear niet goed zit die van Hurtta ook niet goed zit, maar dat is dan een optie als die ring van het Ruffwear tuig echt slecht bevestigd is. Ik ga denk ik wel voor Ruffwear kiezen, ik heb overal gelezen dat de service bij hun heel goed is en over dat tuig van Hurtta is weinig bekend.

Nu hoop ik alleen dat mijn ouders hem ook echt gaan bestellen en het niet steeds verder uitstellen :-)

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Ik begrijp je wel. Ik ben nog even opzoek gegaan en er waren toch best wel veel mensen met dat probleem. Ik had ook een paar foto's gezien waarbij het zo erg was dat die ring er bijna af lag. Daardoor begin ik toch weer een beetje te twijfelen... Mij lijkt het echt een super tuig en ik durf het wel aan, alleen ik vind het toch een beetje eng. Mijn ouders zullen het ook niet zo fijn vinden dat dit kan. Maar het lijkt mij gewoon zo'n fijn tuig en goed tuig...


Een alternatief is het Hurtta active harness. Volgens mij heeft die dezelfde pasvorm? Misschien heeft iemand daar ook ervaringen mee? <img class=" /> "

 



die verkopen ze hier bij de dierenwinkel en heb m dus gepast (nou ja mijn hond dan) ik vind de ruffwear kwa pasvorm en materiaal fijner. die hurta vond ik zeker niet slecht maar was een stuk stugger.
geen gebruikerservaring verder.

en ik controleer met zeer grote regelmaat de materialen hier als ik er niet zo scherp op geweest was dan was zeker de volgende dag ook hier mijn hond los.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

"  


die verkopen ze hier bij de dierenwinkel en heb m dus gepast (nou ja mijn hond dan) ik vind de ruffwear kwa pasvorm en materiaal fijner. die hurta vond ik zeker niet slecht maar was een stuk stugger.

geen gebruikerservaring verder.


en ik controleer met zeer grote regelmaat de materialen hier als ik er niet zo scherp op geweest was dan was zeker de volgende dag ook hier mijn hond los. "

 



Bedankt voor je reactie! Ik denk dat dat ook de reden is van het prijs verschil. Ik ga in ieder geval heel goed opletten als we dat Ruffwear tuig gekocht hebben. Misschien maak ik ook wel een foto van de bon, als bewijs van wanneer we hem gekocht hebben. Zodra ik dat soor beschadigingen zie stuur ik hem terug :-)

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"  


Bedankt voor je reactie! Ik denk dat dat ook de reden is van het prijs verschil. Ik ga in ieder geval heel goed opletten als we dat Ruffwear tuig gekocht hebben. Misschien maak ik ook wel een foto van de bon, als bewijs van wanneer we hem gekocht hebben. Zodra ik dat soor beschadigingen zie stuur ik hem terug <img class=" /> "

 



zoveel verschillen ze toch niet in prijs?

als ik niet het vertrouwen in de ruffwear had verloren (mijn vorige hond heeft ook al eens een lijn kapot getrokken ervan) dan had ik kwa pasvorm echt voor die gekozen.

je kan ook pinnen of via ideal betalen, mails bewaren dan heb je ook betaalbewijs

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Het verschil is volgens mij iets van 10 euro, dat is inderdaad niet echt groot. Die van Hurtta is wel te koop bij een dierenwinkel in de buurt. Misschien kunnen we daar eerst langs. Maar is dat tuig betrouwbaarder? Wat is precies het veschil in de pasvorm? Ik vind het belangrijk dat er geen druk op haar keel zit. Welke raad jij eigenlijk aan, Ruffwear of Hurtta?

En bedankt voor die tip over betalen. Ik kan helaas nog niet iets alleen via internet kopen, maar ik ga het (als we een tuig via internet kopen) wel tegen mijn vader zeggen.

Maar het blijft wel moeilijk, een keuze maken...

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Up

Misschien nog iemand met ervaringen met het Hurtta Active harness? :-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Geen ervaring met de genoemde tuigen... 
Zelf heb ik net de Karlie Art Sportiv Cross harnas besteld.
Een Y tuig, gevoerd met fleece... De recensies die ik had gelezen waren erg goed. 

Ik heb een Golden met weinig voorborst, dus een Y tuig zoeken is best lastig. Maar wat ik begreep, heeft deze de perfecte pasvorm. 
Ik heb er 20 euro voor betaald en hij komt een dezer dagen aan. 

 

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Het verschil is volgens mij iets van 10 euro, dat is inderdaad niet echt groot. Die van Hurtta is wel te koop bij een dierenwinkel in de buurt. Misschien kunnen we daar eerst langs. Maar is dat tuig betrouwbaarder? Wat is precies het veschil in de pasvorm? Ik vind het belangrijk dat er geen druk op haar keel zit.

Welke raad jij eigenlijk aan, Ruffwear of Hurtta?



En bedankt voor die tip over betalen. Ik kan helaas nog niet iets alleen via internet kopen, maar ik ga het (als we een tuig via internet kopen) wel tegen mijn vader zeggen.


Maar het blijft wel moeilijk, een keuze maken... "

 



ik vind de ruffwear beter, het model is bijna hetzelfde alleen is het stuk wat over de borst loopt is bij de hurta vrij stug/ harder,en en bij de ruffwear is dat soepel.

dat tuig van karlie hebben we ook maar dan van trixxi en die zit bij mijn hond niet goed en en heb er meer gehoord waarbij het niet goed zit.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

R&M; bedankt voor de reactie. Het nadeel van dat tuig is dat hij niet overal verstelbaar is. Dat heeft Penny waarschijnlijk wel nodig. Er zit ook fleece in en dat is erg onhandig met zwemmen.

Maxlisa; Ik denk dat ik naar de dierenwinkel ga en daar even ga kijken. Het tuig moet wel lekker zitten. Maar jij raad mij dus ondanks het gevaar dat de stof bij die ring kapot gaat die van Ruffwear aan? Mijn moeder vind die van Hurtta qua prijs wel fijner.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Bij hurtta active gleden bij mij de voorste twee dingen weer naar voren. 
Aan beide kanten kun je bij de nek goed afstellen zeg maar. Maar tijdens het wandelen gleden ze tot de grootste maat. Ik vond het dus flut. 
Geen idee of dit probleem weer verholpen is inmiddels. 

Ik heb evt een perfect fit harness voor je ter overname, als de maten kloppen... 
http://www.hondenpage.com/hondenforum/206797/perfect-fit-harness-20-serie.n.php

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Jessica; dat is wel weer vervelend. Was dit echt heel erg?
Dat perfect fit tuig heeft ook fleece en kan dus eigenlijk niet vanwege het zwemmen van Penny. Dat is erg onhandig

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Snap ik! 
Hier wordt het tuig niet gedragen als hij zwemt, dus dat is hier geen probleem... 

Dit tuig heb ik ook nog overwogen, om dezelfde redenen als jij aangeeft: 

 Furka Working Dog tuig

 

Maar hij was niet in de kleur die ik wilde 

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" R&M; bedankt voor de reactie. Het nadeel van dat tuig is dat hij niet overal verstelbaar is. Dat heeft Penny waarschijnlijk wel nodig. Er zit ook fleece in en dat is erg onhandig met zwemmen.


Maxlisa; Ik denk dat ik naar de dierenwinkel ga en daar even ga kijken. Het tuig moet wel lekker zitten. Maar jij raad mij dus ondanks het gevaar dat de stof bij die ring kapot gaat die van Ruffwear aan? Mijn moeder vind die van Hurtta qua prijs wel fijner. "

 



alleen kwa pasvorm, en nee ik raad de ruffwear je zeker niet aan. moet er niet aan denken dat er straks nog een ongeluk gebeurd, eigenlijk zou ik m moeten boycotten ofzo.
maar de pasvorm was ik erg tevreden over. ik heb ook een hele tuigen zoektocht (gehad) en eindelijk helemaal tevreden en 1,5 week later.....

het zusje van mijn hond heeft dit tuig en hun hebben ook al een zooi geprobeerd en het is heel stevig;
http://www.paardendrogist.nl/product/443/652/hunter-bodyguard-comfort/284011/37238/

en ga gewoon ook die andere passen, ik vond het geen slecht tuig

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

" Jessica; dat is wel weer vervelend. Was dit echt heel erg?
Dat perfect fit tuig heeft ook fleece en kan dus eigenlijk niet vanwege het zwemmen van Penny. Dat is erg onhandig "

 O ja logisch.

En gewoon van de Boerenbond een y tuig?

 

ja ik stelde hem af op 1 kwart. En tijdens het wandelen schoof hij drie kwart verder open.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

R&M; daar zit ook fleece in en ik had gelezen dat het niet zo heel erg verstelbaar is? Het ziet er verder wel goed uit

Maxlisa; dan denk ik toch dat de Ruffwear inderdaad niet echt goed is. Penny kan (momenteel) niet los vanwege vluchtgedrag en als ze dat aan de lijn ook heeft kan ze heel hard trekken. Echt jammer, ik dacht dat die gewoon helemaal perfect was.
Dat tuig van Hunter ziet er wel goed uit, alleen is het niet een autotuig?
Hoe zwaar was de hond eigenlijk die dat Ruffwear tuig droeg?

Jessica; dat is wel ernstig, kon je hem niet terug brengen? Bij de beoordelingen die ik heb gezien werd hier niets over gezegt. Ik denk dat ik het even in een winkel ga bekijken.
Er is helaas geen Boerenbond in de beurt.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik weet dan verder alleen nog de Anny-x.. Deze heeft neopreen voering en is overal verstelbaar. 
http://www.wuffwelt.de/epages/wuffwelt.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/wuffwelt/Products/annyx-t%C3%BCrkis-M

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Die ziet er goed uit :-) Ik ga daar even beter naar kijken. Bedankt

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Bij hurtta active gleden bij mij de voorste twee dingen weer naar voren. Aan beide kanten kun je bij de nek goed afstellen zeg maar. Maar tijdens het wandelen gleden ze tot de grootste maat. Ik vond het dus flut. Geen idee of dit probleem weer verholpen is inmiddels. 
Ik heb evt een perfect fit harness voor je ter overname, als de maten kloppen... http://www.hondenpage.com/hondenforum/206797/perfect-fit-harness-20-serie.n.php "

 

Als je hond is uitgegroeid dan kan je dat toch voorkomen door het even vast te stikken nadat het op maat gezet is?

 

honden page profiel JetJet 3 doggies

honden foto van Jet

Jeetje zie dat het ruffwear tuig bij iemand de ring helemaal gescheurd is. 

Hoop dat dat dan een 'maandagochtend'  produkt is. Die van ons geen problemen mee gelukkig. 

Onze hond is soms erg enthousiast (vooral tijdens speuren)  en knalt dan echt met zn hele gewicht aan de riem. (25 kg G-kracht haha) 

Harnas is nog steeds mooi en heel... 

 

 

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

"  

alleen kwa pasvorm, en nee ik raad de ruffwear je zeker niet aan. moet er niet aan denken dat er straks nog een ongeluk gebeurd, eigenlijk zou ik m moeten boycotten ofzo.

 

 Ik kan me voorstellen dat je niet enthousiast bent over het tuig dat zó snel kapot ging bij de bevestigingsring. Als je dan ook nog merkt dat er meer mensen dezelfde klacht hebben gehad... Maar om dan te willen boycotten...

 

Er zijn namelijk veel meer klanten die geen problemen hebben met hetzelfde tuig, alleen hoor je die daar niet over

Verder heeft Ruffwear het volgens mij goed opgepakt: geld terug of nieuw tuig én controleren van de productlijn.

Wat moet een bedrijf verder nog doen om gerehabiliteerd te worden?

 

Hier 2 frontrange tuigen zonder problemen. Maar ik moet er inderdaad ook niet aan denken wat er kan gebeuren als de ring losschiet bij mijn asielzoeker, die af en toe stevig zijn gewicht in de lijn kan gooien bij stress momenten.

 

Ik kan het tuig nog steeds aanraden. Wat ik wel zinvol vind is potentiele kopers er op wijzen dat er enkele foute tuigen zijn (geweest) en dat het belangrijk is het tuig op die punten extra in de gaten te houden en zo nodig zich te melden bij de leverancier.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor alle reacties :)

 

Ik weet dat niet elk tuig van Ruffwear dat heeft, maar het zijn hele dure tuigen en dan is het inderdaad wat vreemd als die zo snel kapot gaan. Ik vind het ook wat overdreven om boycotten. Mijn ouders vinden het alleen niet fijn om iets te kopen wat misschien een paar maanden later stuk is. Natuurlijk kan je het terug sturen, maar ik wil liever iets wat dat risico niet heeft. Verder kan Penny momenteel niet los omdat ze weg vlucht zodra ze iets niet vertrouwd, als ze dit aan de lijn wil doen kan ze erg hard trekken en als zijn het tuig kapot trekt is heb ik wel een probleem.

Dat Ruffwear tuig is gewoon nog steeds een optie, maar ik ga eerst even naar die van Hurtta kijken. Het enige nadeel daarvan is dat, als de stof stug en ruw is, het over haar kale plek heen schuurt. Het materiaal moet wel zacht zijn.

 

Ik heb trouwens nergens gelezen dat het probleem bij Ruffwear opgelost is of dat ze de productielijn hebben gecontroleerd? Heeft iemand daar bewijs van? Als het probleem echt opgelost is past dat tuig wel het beste.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Loslopend hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^